Skip to main content

Nieuws

Een hele middag alleen maar De Kolonisten van Catan spelen, het kan al 20 jaar op dit toernooi

Een hele middag alleen maar De Kolonisten van Catan spelen, het kan al 20 jaar op dit toernooi

Een hele middag lang het bordspel De Kolonisten van Catan spelen. Dat kan 23 maart 2024 bij het het Kolonisten Toernooi bij het Denksport Centrum Amersfoort. Dit jaar is de jubileum editie voor de spelliefhebbers. ,,Twintig jaar geleden speelde ik het spel al met mijn vrienden”, zegt organisator Thijs Landman

Bron: AD

Liefhebbers van Kolonisten van Catan spelen toernooi

Liefhebbers van Kolonisten van Catan spelen toernooi

AMERSFOORT - Op zaterdag 23 maart vond een toernooi plaats voor liefhebbers van het spel "De Kolonisten van Catan" aan de Nijverheidsweg-Noord in Amersfoort.

Het toernooi trok 58 deelnemers en markeerde de 20e keer dat dit evenement werd georganiseerd. Ter ere van dit jubileum werd champagne en gebak aangeboden aan de deelnemers. Het toernooi wordt jaarlijks gehouden. "De Kolonisten van Catan" is een bordspel ontworpen door Klaus Teuber en voor het eerst uitgebracht in 1995.

Desbetreffende spel is bedoeld voor 3 tot 6 spelers en heeft internationale populariteit verworven, met vertalingen beschikbaar in het Deens, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Japans, Nederlands, Noors, Portugees, Koreaans, Russisch, Sloveens, Spaans, Tsjechisch en Zweeds. Het betreft een strategisch bordspel waarbij spelers grondstoffen verzamelen, handelen en bouwen om hun nederzettingen uit te breiden op het eiland Catan.

Bron: Hardnieuws

Pro-Catan spelers opgelet: er komt een Catan-toernooi naar Amersfoort

Pro-Catan spelers opgelet: er komt een Catan-toernooi naar Amersfoort

Niet meer dan zeven kaarten vasthouden! Anders moet je ze inleveren als iemand zeven gooit. Gaat jouw Catan-kennis verder dan dit? Dan is dit Catan-toernooi voor jou!

Op zaterdag 23 oktober staat het Denksportcentrum helemaal in het thema van Catan! Het bordspel staat bij bijna iedereen wel in de kast. Bij sommigen blijft hij daar het hele jaar staan, anderen halen het spel wekelijks uit de doos om hun dorpjes en steden te bouwen.

Meer info. via deze link

Spelletjesfanaat houdt Catantoernooi

Amersfoort - Thijs Landman speelt al Kolonisten van Catan sinds zijn studententijd. Het is een ware spelletjesfanaat, maar zijn hart ligt bij dit bordspel. Voor de 12e maal op rij organiseerd de Amersfoorter het Kolonisten van Catantoernooi in Sporthal Lunet in Utrecht op zaterdag 10 mei 2014.

artikel kolonisten toernooi 2014 destadamersfoort

Gegrepen door Catan

Amersfoort - Amersfoorter Thijs landman houdt morgen voor de tiende keer een Kolonisten van Catantoernooi. Ook de wereldkampioen komt meestrijden om de grootste stukken grond

AD 4 november Gegrepen door Catan 600x732 491a8f2f2ec4cac02972d6c196919a27

Hout kan een kolonist heel blij maken

Utrecht - Stel je een zaal voor met mensen die af en toe heel blij 'hout' of 'steen'' roepen

ad2010 nl 680x360 6fa02263ff044c57745368a944f979b8